Banegårdspladsen 20, 3. mf., 8000 Aarhus C
Alment boligselskab med dyr advokat tabte fraflytningssag i Huslejenævnet

Alment boligselskab med dyr advokat tabte fraflytningssag i Huslejenævnet

Skrevet den

Nogle sager er hårdere end andre, og denne sag mod et alment boligselskab i Give trak virkelig tænder ud. Sagen omhandlede til start mangler ved det lejede, da der umiddelbart var skimmelsvamp i lejemålet. Ved kommunens målinger fremstod det dog som uvæsentligt skimmelsvamp, men lejers helbred talte stærkt imod dette, sammenholdt med, at der ikke var foretaget målinger i de skjulte bygningskonstruktioner.

Denne del af sagen er endt hos en advokat og syntes som en håbløs kamp imellem David og Goliat. Der er fortsat ikke nogen endelig afslutning på denne del.

Den gode side af historien er til gengæld, at efter lejers fraflytning pga. manglerne vedr. skimmelsvampen, endte vi også i en fraflytningssag.

Boligselskabets advokat afviste alt vi fremsendte, og krævede at lejer skulle betale over 90 % af istandsættelsen, selvom lejemålet kun var beboet i 4 måneder og afleveret i pænere stand end ved indflytningen.

Advokaten påstod endvidere at der kunne fremsættes vidner i beboerklagenævnet, hvilket vi blankt afviste – kræver sagen vidner, skal den nemlig for boligretten.

Vi fik i beboerklagenævnet medhold i sagen – og en fin lille kommentar til boligselskabets advokat, at beboerklagenævn ikke kan behandle sager der kræver vidneforklaringer.

Det var et skønt plaster på såret, efter en lang kamp omkring fraflytningsregningen i forhold til skimmelsvampen. Lejer fik hele depositummet på kr. 14.784,-

Har du brug for hjælp? Kontakt os