Banegårdspladsen 20, 3. mf., 8000 Aarhus C

Nyheder

Er ghettoloven en ny Tvind-lov?

Blogindlæg fra formand for Lejernes Retshjælp - Storkøbenhavn, Birte Vestergaard:

Er ghettoloven en ny tvind-lov?

som handler om den retssag, som beboere fra den almene bebyggelse Nøjsomhed i Helsingør har anlagt mod boligselskabet Boliggården, for at have opsagt 96 lejemål. Retten skal nu tage stilling til, om beboere kan smides ud af deres lejlighed på grund af ghettoloven.

Boligselskabets skridt er ikke blot diskriminerende i forhold til en lang række konventioner, Danmark har tiltrådt, men også grundlovens § 70.

Birte Vestergaard påpeger, at det kræver både mod og ressourcer at sætte sig op mod et boligselskab, allerede fordi beboerne på grund af den særegne konstruktion af den almene boligsektor kommer til at betale både for deres egne og boligselskabets retsomkostninger.

Læs mere
Boligministeriet vender på en tallerken og indskrænker beboerdemokratiet
Boligministeriet er vendt på en tallerken og mener nu, at boligselskaber godt må sætte en begrænsning til 1 fuldmagt pr. husstand på afdelingsmøder afholdt under Covid-19 restriktioner. Tidligere er det meldt ud, at der ikke måtte sættes en begrænsning på antal fuldmagter, da det ville indskrænke beboernes lovbestemte rettigheder. Der er ikke kommet en reel begrundelse for dette holdningsskifte fra Boligministeriet.
Læs mere
Let tågerne, Kaare

Blogindlæg fra Nini Kristensen, formand for Lejernes Retshjælp - Lejerforeningen Aarhus og Omegn:

Let tågerne, Kaare

Hvis ikke den såkaldte Blackstone-lov bliver strammet op, risikerer vi fortsat at se huslejestigninger, som følge af såkaldte "forbedringer".

Læs mere
Hvorfor virker ghettoplaner ikke?

Blogindlæg fra formand for Lejernes Retshjælp - Storkøbenhavn, Birte Vestergaard:

Hvorfor virker ghettoplaner ikke?

"Faktum er, at den nuværende ghettoplan er den sjette i rækken efter ghettoplaner fra årene 1994, 2000, 2004, 2010 og 2013. Fælles for disse har været politikernes ønske om at ændre beboersammensætningen i de såkaldt belastede områder, hvilket altså ikke er lykkedes endnu trods mere end 25 års indsats. Det må i sig selv være tankevækkende, ikke?"

Læs mere

Har du brug for hjælp? Kontakt os